خواص زیتون برای مردان و زنان
زیتون نماد صلح و ثروت سوغات مدیترانه!
زیتون به انگلیسی «Olive» نام دارد و تقریبا دو هزار نوع از آن در دنیا شناخته شده است اما تنها حدود ۱۱۰ نوع از آن در ایران کشت میشود. البته مردم تنها با ۱۰ تا ۱۲ نوع از این میوه آشنایی دارند. زیتون در گذشته بیشتر در مناطق مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا کشت میشد. منشا آن نیز احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.
زیتون معمولا در ابتدای تابستان شروع به گل دادن میکند. سپس به تدریج میوه آن تشکیل میشود و در اواخر تابستان به مرحله برداشت میرسد. ابتدا زیتون سبز کمرنگ است و به تدریج تیره شده که در اواخر پاییز رنگ آن کاملا سبز تیره میشود. جالب است بدانید که زیتون در گذشته نماد صلح و ثروت بوده است. در پرچم سازمان ملل متحد نیز از شاخه زیتون به عنوان نماد صلح استفاده شده است.
بهترین نوع زیتون کدام است؟
بهترین نوع زیتون، سبز رسیده و پرورده آن است.
زیتون رنگهای مختلفی از جمله سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دارد که مهمترین آنها زیتون سبز و سیاه است.
بر خلاف تصور مردم، زیتون سیاه از رسیده شدن زیتون سبز به دست نمیآید و نوع این دو زیتون با هم متفاوت است.
میزان روغن و چربی زیتون سیاه کمی بیشتر از زیتون سبز است؛ بنابراین طعم و بوی قویتر و کالری و تا حدودی ارزش غذایی بیشتری دارد.
هر عدد زیتون سیاه ۷ کالری و هر عدد زیتون سبز ۵ کالری انرژی دارد.
زیتون بدون هسته قیمت گرانتری دارد اما به دلیل اینکه مرکز آن خالی میشود، بافت زیتون به مدت طولانیتری در تماس با آب نمک و مواد نگهدارنده قرار میگیرد.
در نتیجه طعم اصلی خود را از دست میدهد و پس از مدتی نرم و لکهدار میشود. پس بهتر است زیتون را با هسته خریداری کنید.
منبع: مجله تصویر زندگی
برچسب: ،